середа, 1 листопада 2023 р.

Інтеграція соціальних мереж у навчальний процес - Facebook


Соціальні мережі дозволяють налагодити зворотній зв’язок, не вимагаючи від втомлених батьків їхати в школу після роботи. У віртуальних групах можна обговорювати плани, ділитися важливими матеріалами і повідомляти про зміни в розкладі. Офіціозу при цьому менше, шуму - теж.  У соціальних мережах не тільки обмінюються смішними картинками і рецептами - бувають місця, де можна дізнатися про blended learning або адаптивне навчання більше, ніж з товстих книжок. Підписуйтесь на знаменитих педагогів-новаторів, підключайтеся до спільнот для просунутих вчителів, відстежуйте нові освітні програми.
   Facebook  
   Реєструємося на Facebook. Вказуємо дані про навчання, роботу, дипломи, роздаємо батькам посилання і залучаємо до мережі всіх, хто ще не долучився.                                                  
  Можна розміщувати в хроніці посилання на корисні статті з психології та педагогіки, а потім обговорювати прочитане. Так вчитель зверне увагу до проблеми і зможе запобігти виникненню конфліктів, етично не вказуючи на конкретних дітей.                                                                         Результати творчих робіт краще публікувати там само, бажано з фотографіями. Кожному з батьків приємно стежити за успіхами дитини, особливо, коли можна похвалитися на власній сторінці. В чатах і форумах можна обговорювати програми екскурсій або необхідність введення другої мови в першому класі. Ситуація, в якій хтось щось не дочув або не зрозумів, автоматично відпадає. Кожен з батьків може висловитися, навіть самі зайняті і тихі.                                                  Варто підписатися на видатних викладачів і групи з педагогіки (вони виявляються шляхом простого пошуку за ключовими словами). Там ви не тільки знайдете цікаві ідеї, а й підтримаєте імідж сучасного вчителя. Краще не коментувати фотографії і статуси батьків на їх особистих сторінках.
    Не забувайте, ваша сторінка - це портфоліо. Позбутися скутості в спілкуванні добре, але будьте коректні і тримайте дистанцію. Фотографії з пляжу можете викласти в закритому альбомі.

Вчителі музичного мистецтва шкіл залізничного району м. Львова - для вчителів

СЗШ-77,Мистецтво.- для учнів

  Запрошую, долучайтеся до групи "Вчителі музичного мистецтва шкіл залізничного району м. Львова", заходьте на сторінку " СЗШ-77,Мистецтво." Тут ви можете публікувати та поширювати свої матеріали, знайти цікаву інформацію, отримати методичну допомогу.

Використані ресурси

https://naurok.com.ua/vikoristannya-socialnih-merezh-u-navchalno-vihovnomu-procesi-47430.html

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.