понеділок, 22 січня 2024 р.

STEАM-технології на уроках мистецтва

 
     Ефективне впровадження STEM-освіти передбачає використання нетрадиційних методик та стратегій, застосування креативних і гнучких підходів до стилів викладання, які дозволять учням отримати максимальну користь від навчання. І, звісно, постійний пошук нових прийомів, які надихнуть школярів на нові досягнення.
   В основу унікальної освітньої методики STEM покладено комплексне одночасне вивчення декількох навчальних дисциплін. Тобто за 45 хвилин роботи учні опановують нові знання з математики, фізики, природничих наук та вчаться їх реалізовувати на практиці.
Якщо коротко структурувати, методика STEM має такий вигляд:
1.Формування проблеми.
2.Практичні дії учнів щодо розв'язання завдання (проблеми), яка основана на реальному житті.
3.Аналіз результатів.

STEM- урок в 11 класі
 до теми " Мистецтво європейського культурного регіону"
 створення копії скульптури А.Джакометті " Крокуюча людина".
Етапи реалізації:
1 етап
1.1Аналіз скульптури:
-матеріал;
-фактура;
-постать
1.2 Вибір матеріалу для копії. Найбільше підходить фольга за схожістю фактури, доступністю, добре тримає форму, легко гнеться.
2 етап
2.1 Копія - точне відтворення чого-небудь, що цілком відповідає оригіналові. Копія у мистецтві — точне відтворення оригінального (наявного у єдиному зразку) твору мистецтва з метою розкриття авторських композиційних засобів, художньої манери та його художньої техніки.
Висота скульптури 183 см. Копію потрібно виконати в масштабі 1:9
 Маштабування 1:9(означення, властивості подібних фігур-дві фігури називаються подібними, якщо вони переводяться одна в одну перетворенням подібності. Подіб­ність фігур, як і подібність трикутників, позначають спеціаль­ним знаком. Запис F  F1 читається як «фігура F подібна фігурі F1») 183: 9=20,33см
Отже розмір копії =20 см
2.2  Визначити довжину кроку. Онлайн калькулятор довжини кроку   https://wpcalc.com/dlina-shaga/
Вибрати в програмі стать(чол), ріст в см.(183) і натиснути "обчислити". 
Ширина кроку копії має становити 7,5 см.
3 етап  Розробка ескізу і виконання копії.
3.1Визначення пропорції тіла. Розмітка (ідеальний чоловічий зріст = 8 голів) була встановлена ще з часів Ренесансу, як ідеал людської фігури.
3.2 Використати 3D моделюваня. Tinkercad http://surl.li/awhcq

     Під час STEAM-уроку в центрі уваги знаходиться не вчитель, а практичне завдання, яке потрібно вирішити. Використані такі предмети: природничі науки (Science), технології (Technology), технічну творчість (Engineering), мистецтво (Art) та математику (Mathematics).

  .



Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.