середа, 27 грудня 2023 р.

Штучний інтелект (ШІ) для вчителя

   

    Термін «штучний інтелект» є відносно новим, тому вимагає додаткового обґрунтування. Штучний інтелект – це інструментарій системи чи сервісу з використанням якого можна збирати та адаптувати дані користувача (або дані, що розміщені у відкритих репозитаріях), та на їх основі генерувати нові рішення чи висновки, відповідно до поданого запиту  користувача.  
     Використання штучного інтелекту може допомогти учням виконувати звичайні завдання в навчальному процесі та визначити попередній рівень підготовки. Це розглядається як важлива вимога для представлення того, як штучний інтелект можна використовувати для досягнення таких цілей, як академічні досягнення учнів.
     Існує безліч онлайн-платформи, які використовують ШІ для покращення навчання учнів, наприклад:
   Емодзі ( http://www.iemoji.com/) –можуть бути одним з найефективніших інструментів для вчителів. Зокрема, вони можуть допомогти полегшити взаєморозуміння з учнями, урізноманітнити навчальний процес і знизити емоційну напругу в класі. Це особливо актуально при роботі з дітьми, які ще не володіють читанням і письмом і не вміють висловлювати свої думки та почуття. Щоб розвинути їхню здатність говорити і висловлювати свої думки, корисно дати їм можливість думати і розповідати історії на основі випадкового набору піктограм. Піктограми можуть бути роздрукованими картками або електронними картками, спроектованими на екран (для занять у класі). Ця вправа не тільки дозволяє дітям використати свою уяву, але й розважитися. Завдання можна трохи ускладнити, запропонувавши теми для майбутніх історій. Замість того, щоб представляти традиційну тему на початку уроку, попросіть учнів вгадати її. Підготуйте піктограму, що відображає тему, і запитайте дітей: "Як ви думаєте, про що буде сьогоднішній урок?". У такий спосіб ви зможете привернути увагу учнів і залучити їх до уроку.   Можна зашифрувати емодзі текст або назву пісні.
         Також зручно використовувати піктограми для закріплення теми. Після представлення матеріалу покажіть учням емодзі, пов'язані з темою уроку, і попросіть їх пояснити, як кожен емодзі пов'язаний з темою, яку вони щойно вивчили. 


 Онлайн сервіс легкий у користуванні, не потребує реєстрації, має переклад українською

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.