неділя, 29 жовтня 2023 р.

Інновації сучасної педагогічної майстерні. Пазли, як одна з родзинок уроку

   Пазли - це багатофункціональний матеріал для розвитку дитини. Коли учень збирає з декількох частин картинку, у нього розвивається фантазія, дрібна моторика рук, концентрування уваги і сприйняття кольору. Крім того, ігри сприяють розвитку  дуяви та пам'яті. Також учень навчається самостійно приймати рішення. Пазли можна збирати індивідуально та разом у групі, це зближує учасників, це змушує їх думати, вирішувати проблеми, приймати рішення колективно!

     JigsawPlanet -  онлайн сервіс для генерації пазлів (puzzle -мозаїка) з вихідних графічних зображень (фотографій). Створені роботи можна зберігати на сторінках  сайтів у вигляді альбомів і як окремі роботи.  Можна завантажити своє зображення, задати ступінь складності не тільки за кількістю елементів, але і по можливості повернути пазл. В пазлі також  можна  використати  ребус з зашифрованою темою уроку, додати мудрі вислови та цитати  відомих письменників.

  Саме для  формування образного мислення в учнів, варто на уроках складати пазли, колажі, що є особливо цінним в роботі з учнями середнього шкільного віку, коли в дітей переважає наочно-образне мислення.

Сайт http://www.jigsawplanet.com/ є найбільш доступний та зручний для формування пазлів, реєстрації не потребує.

https://www.jigsawplanet.com/kyza



Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.