неділя, 29 жовтня 2023 р.

Виховуємо учнів-інноваторів за допомогою STEAM

     STEАM-підхід виховує гнучке екологічне, критичне та практично орієнтоване мислення. Завдяки таким урокам діти розуміють, як застосовуватимуть ті чи інші знання в різних життєвих ситуаціях.        За методикою STEАM у центрі уваги – практичне завдання чи проблема. Учні вчаться знаходити рішення не в теорії, а безпосередньо на практиці, шляхом спроб і помилок.  
    Розробляючи моделі, створюючи проекти, діти аналізують інформацію, співвідносять її з наявним досвідом і знаннями. Це формує в них упевненість у власних силах, переконаність у тому, що вони зможуть за необхідності вирішити складні проблеми.        
    Основою   STEAM-освіти є проєктна діяльність і застосування методики дизайн-мислення.  Дизайн-мислення це процес, що сприяє пошуку різних неординарних рішень, які можна застосувати в будь-якій життєвій сфері. А рішення ґрунтуються на творчому процесі. Дизайн-мислення здебільшого передбачає не аналітичний, а творчий спосіб вирішення завдань.

 Мистецтво через призму фізикиSTEAM урок «Балансуючий клоун», НУШ 5 клас Мистецтво, тема «Цирк- мистецтво сповнене радості».

 STEAM урок « Балансуючий птах». НУШ 6 клас мистецтво тема «Анімалістичний жанр». Іграшка для розвитку почуття рівноваги "Балансуючий птах"


   

STEAM урок « Пташечка». НУШ, Мистецтво, тема «Анімалістичний жанр». Механічна іграшка.


STEAM урок «Механічні коливання і хвилі. Звук. Келихи, що співають».7 клас музичне мистецтво тема «Сучасна музика. Стилі та напрямки. Скляна гармоніка»

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.